Aller au contenu. | Aller à la navigation

Université
Facultés
Études et Formations
Recherche
Service à la société
International

De wandeling van Han-sur-Lesse

Trek op verkenning naar de Résurgence d’Eprave, naar de Rond de Tienne, naar de Chavée ... Dit circuit van 9 kilometer, bestaat uit twee lussen van 4,5 kilometer met 16 aangegeven observatiepunten.

Op het pad van Han-sur-Lesse loopt de wandelaar  door de Famenne en de Calestienne. Hij observeert onder meer de kalksteenrotsen die zich tijdens het Midden- en het Boven-Devoon (tussen 390 en 370 miljoen jaar) hebben opgestapeld, toen ons continent zich in het zuidelijk halfrond bevond. 

Informatie op 3 niveaus

1. GPS  circuit (in het Frans en het Nederlands)

Op de webstek Tourismegps kan de routebeschrijving voor elk merkwaardig punt gratis gedownload worden in GPS formaat (.gpi, .gpx, .gdb). Een sterk vereenvoudigde geluidsband geeft de wandelaar een inleiding tot enkele geologische en pedologische aspecten.   


2. Wandelboekje (in het Frans en het Nederlands)
De routebeschrijving is eveneens beschikbaar in de vorm van een wandelboekje in A4 formaat, op stevig papier. Kaarten, foto’s en gedetailleerde teksten en schema’s helpen u het landschap te observeren, te beschrijven en te interpreteren.

+32 (0)81 72 48 84 • Fax : +32 (0)81 72 49 12 • 

  • Verkoopprijs : 10 euros (+ eventuele verzendingskosten), 32 pagina's

In het Frans : ISBN : 978-2-87037-800-7 / In het Nederlands : ISBN : 978-2-87037-845-8

 

3. Boekje met uitleg online beschikbaar (uitsluitend in het Frans)

Voor de geïnteresseerden en in het bijzonder de leraren, is een veel vollediger boekje gratis beschikbaar in pdf.formaat op de webstek van het departement Geologie van de Universiteit van Namen – waar u ook bijkomende informatie kan verkrijgen - , evenals op de webstek van de Fondation Gouverneur René Close. Het boekje is rijk geïllustreerd en licht uitvoerig elk observatiepunt toe. Meer in het algemeen bieden de bijlagen een introductie in de geologie en de pedologie.

 

De auteurs

Het project geo-pedologische wandelingen is een idee van V. Hallet (UNamur), en werd betoelaagd door de FondationGouverneur René Close. Het werd gerealiseerd door Samantha Rekk (UNamur), Xavier Legrain (ULiège-Gembloux), Laurent Bock (ULiège-Gembloux) en Vincent Hallet (UNamur), in samenwerking met C. Willam, P. Engels en D. Lacroix.

Beschikbare wandelboekjes :

Wandeling van Freyr (nederlandstalige versie - franstalige versie) - Sentier de Profondeville (uitsluitend franstalige versie)

Te verschijnen

Sentiers de la Vallée de l'Orneau