Aller au contenu. | Aller à la navigation

Université
Facultés
Études et Formations
Recherche
Service à la société
International

De wandeling van Freyr

Overschouw de Maasvallei met de prachtige kalkrotsen van Freyr, en geniet van de rust van haar oevers. Dit op sommige plaatsen steile circuit strekt zich uit over 9,5 km en heeft meerdere verrassende observatiepunten zoals de Colébî, de Tête de Lion (Leeuwekop) of nog de syncline van Freyr.

INFORMATIE OP 2 NIVEAUS

1. GPS  circuit (uitsluitend in het Frans)

Op de webstek Tourismegps kan de routebeschrijving voor elk merkwaardig punt gratis gedownload worden in GPS formaat (.gpi, .gpx, .gdb). Een sterk vereenvoudigde geluidsband geeft de wandelaar een inleiding tot enkele geologische en pedologische aspecten.   


2. Wandelboekje (in het Frans en het Nederlands)
De routebeschrijving is eveneens beschikbaar in de vorm van een wandelboekje in A4 formaat, op stevig papier. Kaarten, foto’s en gedetailleerde teksten en schema’s helpen u het landschap te observeren, te beschrijven en te interpreteren.
  • Doorblader enkele pagina’s in PDF formaat  : franstalige versie / nederlandstalige versie
  • Beschikbaar in de boekhandel of bij de Presses universitaires de Namur. Email : info@pun.be 

+32 (0)81 72 48 84 • Fax : +32 (0)81 72 49 12 • 

  • Verkoopprijs : 12 euros (+ eventuele verzendingskosten), 44 pagina's

In het Frans :  ISBN : 978-2-87037-864-9 / In het Nederlands : ISBN : 978-2-87037-862-5 

 

De auteurs

Het project geo-pedologische wandelingen is een idee van V. Hallet (UNamur), en werd betoelaagd door de Fondation Gouverneur René Close. Het werd gerealiseerd door Isabelle Bonnivers (UNamur), Samantha Rekk (UNamur), M. Eugène, G. Mahy, Xavier Legrain (ULiège-Gembloux), Laurent Bock (ULiège-Gembloux) en Vincent Hallet in medewerking met Claude Willam, M. Gijsemberg, V. Brahy, Patrick Engels en Daniel Lacroix.

Beschikbare wandelboekjes :

Wandeling van Han-sur-Lesse (nederlandstalige versie - franstalige versie) - Sentier de Profondeville (uitsluitend franstalige versie)

Te verschijnen

Sentiers de la Vallée de l'Orneau